Sukellus mielikuvamatkalle ja arvojen pohdintaa; Feelixin 3. ohjaajapäivän satoa

Kolmansilla ohjaajapäivällä kokoonnuttiin aluksi nauttimaan maukas brunssi, jonka jälkeen Feelix-hankkeen uusi projektipäällikkö Maarit Hallia toivotti paikalla olijat tervetulleeksi esitellen samalla muun mukana olleen hankeväen. Kerrattiin myös kuulumiset Feelix-hankkeen osalta ja muistutettiin hankkeen toukokuussa pidettävästä loppuseminaarista.

Tämän jälkeen ohjelmassa tutustuttiin omiin arvoihin Maarit Hallian johdolla. Läsnäolijat pääsivät sukeltamaan mielikuvamatkalle niin bussin kyytiin, kuin aikamatkalle tulevaisuuteenkin. Lisäksi saatiin monipuolinen kuvaus siitä, mitä arvot oikeastaan tarkoittavat, miten niitä voi tarkastella sekä miten ne näkyvät kunkin ihmisen omassa toiminnassa.  Arvoja tarkasteltiin myös useiden erilaisten tehtävien muodossa, joista keskusteltiin ja vaihdettiin omia kokemuksia kaikkien osallistujien kesken. Myös porinaryhmissä mietittiin arvoja Feelix vertaisryhmätoiminnan kannalta ja samalla tutustuttiin Feelix-ryhmissäkin olleeseen AnswerGarden työkaluun.

Iltapäiväkahvin jälkeen osallistujat saivat käsiinsä uuden uutukaisen Feelix-ohjaajan kirjan. Kirja esiteltiin Tapio Myllymaan ja Reetta-Kaisa Kuusiluoman toimesta keskustellen ja kuulijaryhmää aktivoiden. Tutustuttiin lähemmin myös mikro-ohjaamisen saloihin sekä mietittiin Feelix-ryhmän turvallisuutta ja viihtyvyyttä lisääviä keinoja porinaryhmissä. Porinaryhmät innostivat paikalla olijoita aktiiviseen keskusteluun ja kokemuksia vaihdettiin sekä verkostoiduttiin puolin ja toisin.

Tilaisuuden lopussa jaettiin Feelix-ohjaajina toimineille paikalla olleille todistukset ruusujen kera. Päätössanoina kuultiin projektipäällikön esittämänä mukailtu runo Irja Askolan Työn tähden runoja, 2003:

Tyytyväisenä Feelixissä, mitä se pitää sisällään?
Että arvostat itseäsi ja omaa osaamistasi, ja että teet samoin myös lähellä olevillesi.
Että luot ilmapiirin, jossa innostus on mahdollista, nauru tervetullutta, eivätkä kyyneleetkään kiellettyjä.
Että ryhmässä on oppimisen ilo, ei uhka, kysyminen siunaus, ei synti, muistaminen aarre, ei kahle.
Että ryhmän joukossa erilainen ei ole vääränlainen, vaan myös yksi meikäläinen.
Että rakastat työtäsi ja heitä, jotka tekevät ryhmätoiminnan mahdolliseksi – ja silti muistat, koko olemuksellasi vahvistat: työn nauttiminen jatkuvana yliannostuksena on hengenvaarallista – muista pitää huoli omasta jaksamisestasi!

Maarit Hallian esityksen Arvon oman elämän kompassina löydät Materiaalit-sivulta https://www.feelix.fi/materiaalia/