Vaikeuksista voittoon

Monet ovat kohdanneet mm. terveyteen, kielitaitoon tai elämäntilanteeseen liittyviä vaikeuksia.  Näiden ei tarvitse määritellä tulevaisuuttamme.  Feelix –ryhmissä ei kysytä taustoja eikä lähdetä oppimisvaikeuksista. Ne kuitenkin askarruttavat ja vaikuttavat nuoren elämään. Ryhmissä niistä voidaan puhua; Feelix-hanke tukee opiskelijoiden hyvinvointia. Tältä sivulta löydät hyödyllisiä linkkejä mielen hyvinvointiin. Linkit aukeavat uuteen välilehteen.

Nykyään on tarjolla monia puhelin- ja verkkopalveluja, jotka ovat helposti saavutettavissa nimettömänä ja muutenkin matalalla kynnyksellä. Katso lisää: https://www.feelix.fi/chatit-nuorille/

Nyyti ry on järjestö, joka tukee opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä. He tarjoavat opiskelijoille ja opiskeluyhteisöille tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja opiskelussa jaksamiseen. 

Nyyti ry:n sivusto

Katso myös NyytiTalkin video toipumisorientaatiosta. Markus Raivio puhui aiheesta Feelixin Tulevaisuuden työtaidot -päivillä 11.5.21, esitysmateriaalin löydät täältä: https://www.feelix.fi/wp-content/uploads/Markus-Raivio-Toipuva-Mieli-verkkokoulutus-PDF-1-1.pdf


kuva ovista

“Olen kulkenut monista ovista, tuntenut itseni tervetulleeksi, mutta myös muukalaiseksi, vaivautuneeksi vieraaksi. Olen saanut ystävyyttä ja rakkautta, olen ollut onnellisten kanssa. Mutta myös aistinut epätoivon, kylmyyden ja tyhjyyden. koko tunteiden kirjon. Olen kokenut porteilla paljon, ihmisen hyvyyden ja pahuuden, pahansuopaisuuden ja armon. Kuinka erilaisia ne voivat olla, erilaisia tunteita nostattavia, eikä sillä ole merkitystä, meneekö sisään vai ulos. Siitä jää aina merkki. Olen kulkenut monista ovista, olen avannut niitä varovasti, tietämättömänä tulevasta. Olen avannut niitä rohkeasti, etsien uutta kokemusta. Olen pettynyt kuitenkin monesti, joutunut sulkemaan ovia takanani. Mutta se ei ole estänyt minua avaamasta aina uusia ovia, etsimään uutta toivoa.”

Ote Jorma Pessan runosta Ovet

Kuva: Pixabay/Sabine van Erp