Feelix-hanke mukana rekrymessuilla

Feelix-hanke osallistui helmikuussa 2023 pidettyihin REKRY-messuihin Porissa. Messujen järjestäjinä toimivat Satakunnan messut, Satakunnan viikko, Satakunnan ammattikorkeakoulu sekä TE-palvelut. Messut oli suunnattu erityisesti nuorille. Näytteilleasettajina oli eri työpaikkoja tarjoavien yritysten edustajia sekä eri oppilaitosten infopisteitä asiantuntijoineen. Kävijöille tarjottiin myös tuoretta tietoa mm. eri alojen koulutuksista.

Me feelixläiset markkinoimme ja esittelimme OVET-työkalua messuilla kävijöille, niin ammattilaisille kuin opiskelijoillekin. Messupisteellämme kaikki kävijät pääsivät kurkistamaan OVET-työkaluun (Omat Vahvuudet Esiin Työelämässä). Kerroimme, miten työkalua käytetään ja kävijät pääsivät valitsemaan myös omia vahvuuksiaan eri teemoista OVET-työkalun mukaisesti. Messupisteellämme vieraili myös kuvataiteilija Tiia From, joka on kuvittanut työkalun kortit sekä alustat.

Pisteellämme jaettiin tietoa Feelix-hankkeesta sekä hankkeen aikana tuotetuista materiaaleista, kuten esim. Feelix-ohjaajan käsikirja. Opiskelijoille oli jaossa tulevaisuuden työtaidot pikatestejä niin suomeksi, kuin englanniksikin. Testit saivatkin hyvän vastaanoton ja moni ammattilainenkin testasi sen avulla omia tulevaisuuden taitojaan. Testejä jaettiin runsaasti, noin 120 kappaletta. Sama testi löytyy myös hankkeen kotisivuilta. Tästä linkistä pääset suoraan testiin: www.feelix.fi/feelix-tulevaisuudet-tyotaidot-pikatesti/

OVET-työkalu herätti kiinnostusta messukävijöiden keskuudessa. Varsinkin messuilla käyneet ammattilaiset kokivat työkalun kätevänä. Messuilla oli mahdollisuus tilata OVET-työkalupakettia ennakkoon ja tilauksia tulikin runsaasti. Ammattilaiset ajattelivat, että erityisesti opiskelijoiden ohjaustyössä vahvuuksien kartoittamisessa sekä itsereflektoinnin harjoituksissa työkalu palvelee hyvin tarkoitustaan. Myös tarinallisen CV-kertomuksen rakentaminen työkalun korttien avulla koettiin käteväksi menetelmäksi.

Maarit Hallia ja Susanna Valtanen esittelevät OVET-työkalun kortteja
Projektipäällikkö Maarit Hallia ja projektityöntekijä Susanna Valtanen esittelivät OVET-työkalua Rekrymessuilla SAMKissa.