Feelix-hanke Samkin hyvinvointiviikolla

Feelix-hanke oli mukana Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoille järjestetyllä hyvinvointiviikolla marraskuussa 2022. Hyvinvointiviikolla oli tarkoitus tuoda opiskelijoille esille, mitä kaikkea hyvinvoinnin tukemiseksi alueilla on opiskelijoille tarjottavana. Sekä Porin, että Rauman kampuksilla järjestettiin hyvinvointitorit, Kankaanpäässä kampuksella oli puolestaan teemapajoja ja lajikokeiluja erilaisiin liikuntalajeihin.

Vastaanotto opiskelijoilta Feelix-hankkeen pisteille oli hyvää. Tietoa torilta sai Feelix-hankkeesta sekä Feelix-vertaistukiryhmistä, joita järjestetään sekä lähiryhmänä Porissa, että etäryhmänä kaikille Samkin opiskelijoille. Lisäksi opiskelijat pääsivät tutustumaan hankkeessa kehitettäviin vahvuuksien tunnistamiseen käytettäviin kortteihin.

Feelix-pisteen vetonaulana toimi elokuvalippupakettien arvonta. Sekä Porissa, että Raumalla arvottiin kaksi kahden hengen elokuvalippu pakettia. Osallistuakseen elokuvalippupakettien arvontaan, nuoret kirjasivat ajatuksia tulevaisuuden työelämätaidoista fläppitaululle. Porin pisteellä arvontaan osallistui kaikkiaan 70 osallistujaa ja Raumalla vastaavaan arvontaa osallistuin 45 osallistujaa. Kaikki voittajat on tavoitettu ja elokuvaliput on postitettu heille.

Tulevaisuuden työtaidot saivat runsaasti huomiota ja aihe herätti selvästi keskustelua. Kaikkiaan vastauksia tuli yhteensä 137 kappaletta. Tärkeimmäksi tulevaisuuden työtaidoksi vastaajat kokivat Porissa olevan yhteistyökykyisyyden, kielitaidon sekä vuorovaikutustaidot. Raumalla kolmen kärki muodostui yhteistyökykyisyydestä, sosiaalisista taidoista sekä tiimityötaidoista.

Hyvinvointiviikolla järjestettiin myös ammattilaisille suunnattu Feelix-vertaisohjaajakoulutus Porissa lähikoulutuksena. Koulutuksen tavoitteena oli antaa mukana olleille perustietoa vertaisryhmän ohjaamisesta ja erityisesti Feelix-vertaisryhmän ohjaamisesta.

Kankaanpäässä taidekoulun kampuksella hyvinvointiviikolla oli tarjolla erilaisiamielen hyvinvoinnin työpajoja. Feelix-hanke järjesti työpajan teemalla: ” Omien vahvuuksien tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen”. Palaute työpajasta oli hyvää ja mukaan viemiseksi työpajassa olleet saivat Vahvuudet käsikirjan, joka sisälsi tietoa vahvuuksien tunnistamiseen ja erilaisia tehtäviä vahvuuksien esille tuomiseen.

Feelix-hankkeen työntekijät ovat kiitollisia mukavasta hyvinvointiviikosta ja niistä kaikista innostavista keskusteluista, joita viikon aikana käytiin. Kiitos ja kumarrus mukana olleille! 😊